12-11-2020: Online netwerkochtend

Met de nodige golven om ons heen houden we als NVMB even vast aan de veilige digitale koers.
Daarom organiseren we een digitale netwerkochtend op donderdag 12 november 2020 (van 9.45-12.00, incl. inloop & nazit).

Programma

09.45u
Digitale inloop

10.00u
Introductie Cynthia Liem door Jantien Dubbeldam

10.05u
Verborgen schatten langs de digitale snelweg: hoe kan digitale technologie helpen om datgene te ontdekken wat ik nog niet ken?
Dankzij de snel toenemende digitalisering hebben we tegenwoordig toegang tot veel meer-en meer diverse-informatie dan in vorige decennia. Hieronder bevinden zich ook de nodige verborgen schatten, waarvan we aanvankelijk mogelijk helemaal geen weet hadden. Hoe vinden en herkennen we zulke verborgen schatten op grotere schaal en hoe krijgenwe ze bijeenbrederpubliek onder de aandacht?
Dr. Ir. Cynthia Liem bespreekt dit probleem vanuit haar ervaringen op muziekpodia, in de zoekmachinewereld en in de bibliotheekwereld.
Cynthia Liem is docent Informatica aan de TU Delft en pianist van het Magma Duo.

Aan het eind van de lezing zijn enkele minuten ingeruimd voor vragen. Daarnaast is Cynthia aan te spreken in ‘de wandelgangen’ (zie 11.05 uur).

11.00
Even pauze

11.05
Wandelgangen
De aanwezigen worden verdeeld over verschillende virtuele wandelgangen,in groepen van maximaal 5 personen. In de wandelgangen kan informeel worden bijgepraat. Sommige wandelgangen krijgen wellicht een gespreksthema mee, anderen zijn puur voor het spontane gesprek met vakgenoten bedoeld. Je kunt op ieder moment van wandelgang wisselen. De wandelgangen staan zoom-technisch onder leiding van Noor Breuning (Universiteit van Amsterdam).

12.00
Afsluiting