Belgisch bier en Vlaamse friet

Vanochtend aangekomen in Antwerpen, om 2 dagen te genieten van het internationale gezelschap van muziekbibliothecarissen, muziek en een Belgische sfeer. En dat het met die sfeer wel goed zit blijkt wel uit de heerlijke Vlaamse friet die in een echt kot net buiten de deur wordt geserveerd, samen met licht bier.

De eerste keer dat ik iets van een IAML-conferentie meemaakte was in Oslo, in 2004. Een overweldigende ervaring van Noorse zalm, gelimiteerd alcoholgebruik op een afgeperkt muziekbibliothecarissen-terrein op de conferentie-campus en de ontdekking dat netwerken met een onbekende helemaal niet lastig is als je toch samen in de rij staat voor de koffie.

Na de conferentie in Amsterdam was ik vooral helemaal vol van de geweldige concerten van Orkest de Volharding, dat (toen nog) burgemeester Job Cohen ons graag toesprak en dat er best 500 muziekbibliothecarissen passen in het restaurant op de bovenste etage van de OBA. Hans van Velzen heeft ‘onze’ conferentie in zijn afscheid onlangs niet genoemd, maar het was een legendarische! En de zucht na afloop van de organisatoren, dat toch niemand hen meer nodig had, want het was voorbij, wat kunnen herinneringen toch kleur geven aan een moment in de tijd.

Dus nu Antwerpen! Om de hoek, vanuit Deventer, als het volgend jaar helemaal in New York (woow!, bij Juiliard) is. Conservatorium Antwerpen, met de tram een wippie vanuit het Centrum. Een modern pand, met fraaie (en lange….) open galerijen, een ruime bibliotheek met TWEE bibliothecarissen achter het inlichtingenbureau, en een uiterst vriendelijke ontvangst.

Omdat ik door treinproblemen iets te laat was heb ik het begin van de 1e sessie gemist, maar gelukkig staat de samenvatting in het programma. Wat me wel van de sprekers opviel was hun gedrevenheid waarmee zij over hun onderwerp praatten. De wereldproblematiek is belangrijk, kunnen we vandaag niet oplossen, maar over dit onderwerp heb ik wel wat kennis die ik graag wil delen, die houding dus, en aan het aantal vragen na afloop en de stilte in de zaal tijdens de verhalen blijkt de interesse bij vele aanwezigen.

Nu eerst maar eens een hele sessie bijwonen en dan probeer ik iets van de inhoud weer te geven.

Friet !

Jos Oegema

 

Over nvmb

Landelijk platform voor muziekcollecties.
Dit bericht werd geplaatst in IAML en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.