Vergaderingen en bijeenkomsten

Een nieuwe congresdag begon met het forum van nationale vertegenwoordigers van de landen die aanwezig zijn en het bestuur van IAML. Hier zijn de native speakers en degenen die goed Engels spreken echt in het voordeel. Een voorbereide lezing geven is iets anders dan spontaan en dus onvoorbereid reageren op de onderwerpen die zich aandienen. Dat betekent dus al snel dat het gesprek gaat tussen deze mensen en die ene moedige collega met een kleine woordenschat. Eigenlijk is dat jammer maar ik zou ook niet weten hoe je dit moet oplossen. Het nadeel van deze bijeenkomst is dat een onderwerp dat op de ledenvergadering behandeld zal worden, alvast wordt voorbesproken. Ik vind dat geen goede ontwikkeling. Het zou beter zijn om dit te bewaren voor de ledenvergadering. Het forum kan dan gebruikt worden voor onderwerpen die op nationaal niveau spelen waarvan het bestuur op de hoogte moet zijn.

 Het dagelijks bestuur van de General Assembly achter de tafel van links naar rechts: secretaris Pia Shekhter (Zweden), voorzitter Barbara Dobbs McKenzie (VS) en penningmeester Thomas Kalk (Duitsland).

Nu, het laatste deel van de middag, is voor de ledenvergadering. Dat wil zeggen het eerste deel, het tweede en laatste deel is op vrijdagmiddag. Tegenwoordig zijn alle verslagen die vroeger ter plekke werden gegeven, vooraf al te lezen op de IAML site onder Reports for the General Assembly. Ze worden wel alsnog al voorgelezen en er kan op gereageerd worden.

Ik ben niet goed in het life bloggen en tegelijkertijd deelnemen aan de vergadering dus sluit ik deze blog nu af.

Over nvmb

Landelijk platform voor muziekcollecties.
Dit bericht werd geplaatst in IAML en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.