Impressies

Maandagavond liepen we met een paar Nederlandse collega’s door Trastevere. Gewoon om te lopen en om iets van de sfeer mee te krijgen. En dan gewoon op straat een jazztrio lekker horen spelen. Met ook nog een goede bassolo.


Dinsdagavond waren we met meer collega’s op pad. Traditioneel is de dinsdagavond van het congres gereserveerd voor een concert. Je zou denken dat een kerk lekker koel is maar deze was dat niet. Wel een prachtige kerk en heerlijk om Palestrina te horen.

in Chiesa di Santa Maria dell’ Anima

Woensdagmiddag is altijd het moment voor de uitjes. We hadden nu de keus uit meer dan 10 plekken die we konden bezoeken. Samen met slechts 10 collega’s werd ik rondgeleid door Cinecitta. De plek waar bijna alle Italiaanse films worden opgenomen. Maar ook films als Ben Hur en de Passion of Christ zijn hier opgenomen. Er is een compleet oud Rome set, oud Jerusalem, oud New York (als je door je oogharen kijkt is het net echt). Het allerleukst vond ik  dat de gebouwen vaak van boven breder waren dan aan de onderkant. Een soort groothoekeffect om het gefilmde resultaat groter te doen laten lijken.

Toen ik dacht dat de rondleiding was afgelopen bleken we nog naar Centro Sperimentale di Cinematografia te gaan. Hier worden zo’n beetje alle Italiaanse regisseurs, acteurs, de mensen van geluid, licht en set opgeleid. Een zeer enthousiaste dame leidde ons rond. Een echte vakvrouw. Ze liet ons zelfs dit gebouw zien. Alleen maar aan de buitenkant omdat het zo vervallen was, Ze vertelde dat dit het 1e theater was dat bij de school hoorde. Toen ze het jaren geleden wilden laten opknappen en hiervoor een vergunning wilden aanvragen bleek dat er bij de oorspronkelijke bouw geen vergunning was aangevraagd waardoor het een niet bestaand gebouw is. En een niet bestaand gebouw kun je dus ook niet verbouwen. Door mijn camera omhoog te houden kon ik foto’s maken door een kier in de muur en zien hoe het er binnen uitzag. Ik schrok toen ik het resultaat zag. Maar wat een prachtige lokatie voor een stiekeme fotoshoot.

Morgen de laatste dag met o.a. de General Assembly (de grote ledenvergadering) en ’s avonds het slotdiner op het Forum Hotel Roof Garden. Een mooi vooruitzicht.


Jantien Dubbeldam

 

Over nvmb

Landelijk platform voor muziekcollecties.
Dit bericht werd geplaatst in IAML. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.