Vacature: Informatiespecialist met specialisatie muziek

Onze gewaardeerde collega Attilio Bottegal heeft per 1 november een nieuwe baan. Hij gaat werken bij Villa I Tatti, The Harvard University Center for Italian Renaissance studies in Florence. We zijn dus voor het ArtEZ Conservatorium Enschede op zoek naar een nieuwe collega (zie onderstaande vacaturetekst).


Informatiespecialist met specialisatie muziek (1,0 fte/36 – 40 uren per week)

De afdeling
ArtEZ hogeschool voor de kunsten beschikt over vijf mediatheken in de plaatsen Arnhem, Enschede en Zwolle. Elke mediatheek heeft een eigen collectie, gericht op het onderwijs dat binnen de vestiging wordt gegeven. Studenten en docenten kunnen boeken, tijdschriften, bladmuziek, databanken, cd’s en dvd’s raadplegen.

We zoeken een collega met specialisatie muziek, voor de mediatheek van ons Conservatorium te Enschede. Het ArtEZ Conservatorium heeft ruim 900 studenten en 260 docenten, verdeeld over drie locaties en is daarmee een van de grootste van Nederland. De locatie Enschede heeft de opleidingen Docent Muziek, Popacademie, MediaMusic en Muziektherapie.

Je werkzaamheden
Als informatiespecialist werk je te midden van studenten en docenten, waarbij je zowel voor als achter de schermen zorg draagt voor ondersteuning bij het onderwijs- en studieproces. Je informeert en adviseert studenten en docenten bij informatie- en onderzoeksvragen. Daarnaast draag je zorg voor het behoud en beheer van de collectie, uiteraard in samenspraak met het onderwijs.

Je maakt de titelbeschrijvingen van bladmuziek, boeken, tijdschriften, cd’s en dvd’s in V-smart air. Het innemen, uitlenen en opruimen van de diverse materialen behoort ook tot je dagelijkse werkzaamheden. Waar nodig verricht je administratieve werkzaamheden.

De ondersteunende afdelingen van ArtEZ, waaronder de mediatheek, werken momenteel aan meerjarenplannen. Een onderdeel uit het plan van de mediatheek betreft een pilot gericht op een andere opstelling van materialen. Ook jij speelt daarin een rol.

De mediatheek op het conservatorium te Enschede wordt door jou gerund, waarbij je samenwerkt met drie collega-informatiespecialisten die ook regelmatig op deze locatie werkzaam zijn.

Daarnaast vergader je regelmatig met het gehele team van alle mediatheken, om actuele ontwikkelingen met elkaar uit te wisselen en taken af te stemmen. De informatiespecialist muziek legt verantwoording af aan het hoofd mediatheek.

Je profiel
Wij zoeken een allround muziekbibliothecaris met ervaring, in het bezit van een relevante bibliotheekopleiding op HBO-niveau of een afgeronde studie muziekwetenschappen. Je hebt persoonlijke interesse in de domeinen die de muziekopleidingen te Enschede vertegenwoordigen en je kennis van de actuele ontwikkelingen in het bibliotheekwerk is up-to-date. Je hebt een systematische manier van werken en een klantgerichte instelling. Ervaring met het titelbeschrijven van bladmuziek en boeken over muziek, in V-smart air en/of Marc 21 (RDA), is een pré.

Zowel in het Nederlands als Engels weet je je goed uit te drukken. Een actieve, communicatieve houding is van harte welkom. Omdat jij degene bent die de mediatheek te Enschede beheert, is een zelfstandige werkhouding belangrijk. Daarnaast ben je in staat in goed overleg taken te verdelen tussen jou en de collega’s die ook regelmatig in Enschede werkzaam zijn. Je zet dus ook je teamgeest in.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijk contract van een jaar met een omvang van 1,0 fte. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging, met uiteindelijk zicht op een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2.409,- en maximaal € 3.226,- (functienaam Medewerker Mediatheek B, schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. De standplaats is Enschede.

Sollicitatie en informatie
Solliciteren kan tot en met 13 oktober 2016 via Solliciteer direct.
Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Marie-Louise Moonen, hoofd Mediatheek.
Voor meer informatie over ArtEZ en werken bij ArtEZ, ga naar: www.artez.nl/Over-ArtEZ.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Bron

Over nvmb

Landelijk platform voor muziekcollecties.
Dit bericht werd geplaatst in Vacatures. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.