Vacature: Orkestbibliothecaris in Amsterdam

Orkestbibliothecaris (36 uur)

Sluitingsdatum: 23 februari

Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is één van de meest veelzijdige orkesten van Nederland en verzorgt opera- en concertproducties op het hoogste artistieke niveau. Beide orkesten zijn al ruim 30 jaar de primaire orkestpartner van De Nationale Opera en wordt internationaal gerekend tot de beste operaorkesten. Marc Albrecht is chef-dirigent van het NedPhO|NKO, vanaf seizoen 2021-2022 opent het orkest een nieuw hoofdstuk met Lorenzo Viotti als de nieuwe chef-dirigent. Het unieke Nederlands Kamerorkest werkt bij concerten meestal zonder dirigent en wordt dan geleid door muziek leider Gordan Nikolić. Het Koninklijk Concertgebouw is de thuiszaal voor een gevarieerde concertprogrammering. Het NedPhO|NKO verbindt artistieke excellentie met gastvrijheid en een programmering voor een breed publiek. Met programma’s voor educatie en talentontwikkeling zet het orkest zich in voor de jongere generaties.

Wij zijn op zoek naar een orkestbibliothecaris met goede kennis van klassieke muziek en met ervaring als bibliothecaris. De bibliothecaris vormt het aanspreekpunt van de bibliotheek voor musici van zowel het Nederlands Philharmonisch Orkest als het Nederlands Kamerorkest en verder voor andere medewerkers van de organisatie. Hij of zij vormt samen met de tweede bibliothecaris het team dat de bibliotheek bemant.

Wat ga je doen?

De bibliothecaris verzorgt de volgende werkzaamheden:

 • Verzamelt op basis van de seizoensprogrammering de gewenste bladmuziek, volgens de wensen van de dirigent en het Hoofd Artistieke Zaken en Programmering;
 • Betrekt de bladmuziek van (vertegenwoordigers van) uitgeverijen en bewaakt de afdracht van de huur- en uitvoeringsrechten;
 • Houdt contact met de muziekbibliotheek van De Nationale Opera over door hen te leveren partituren en partijen, voor door hen geplande opera’s;
 • Overlegt met Hoofd Artistieke Zaken en Programmering over de gewenste bezettingen voor de overige producties;
 • Houdt de muziekbibliotheek in OPAS bij en archiveert aangeschafte bladmuziek in portefeuilles;
 • Betekent de bladmuziek, op aanwijzingen van de dirigent of concertmeester. Verwijdert deze indien gewenst na afloop van de productie;
 • Stelt de benodigde bladmuziek beschikbaar in orkestmappen per productie of project;
 • Verzorgt partituren ten behoeve van de ontwikkeling van de seizoensprogrammering;
 • Staat in nauw contact met de afdeling Educatie voor de aanlevering van bladmuziek voor vastgestelde projecten;
 • Stelt seizoensbegrotingen op en coördineert en administreert de financiële afwikkeling van de bibliotheek.

Wie ben jij?

Voor deze functie zoeken wij een medewerker met:

 • Een gedegen muzikale opleiding zoals Muziekwetenschap of Conservatorium (ten minste HBO) of een opleiding als bibliothecaris met specialisatie Muziekbibliotheek.
 • Ervaring als orkestbibliothecaris;
 • Gedegen kennis van klassieke muziek;
 • Gedegen kennis van de manier van werken van een orkest;
 • Het kunnen bespelen van een strijkinstrument is een pré;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving met betrekking tot archivering en classificatie, huur- en auteursrechten.

Ons aanbod

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar, uitzicht op verlenging en aanstelling voor onbepaalde tijd.
Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt minimaal € 2.405 en maximaal € 3.521 bruto per maand bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Tevens 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Wij zijn aangesloten bij Pensioenfonds ABP en bieden korting op aanvullende werknemersverzekeringen.
Wij bieden je goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er een inspirerende werkplek in de NedPhO-Koepel in Amsterdam-Oost, tref je leuke collega’s en is er de mogelijkheid jaarlijks meer dan 100 concerten en operavoorstellingen te bezoeken.

Reacties


Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest wil dat iedereen kan genieten van klassieke muziek. Daar past een diverse en inclusieve organisatie bij; wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie. Wij nodigen dan ook alle geïnteresseerden uit te reageren.

Een motivatiebrief met CV, onder vermelding van je vroegst mogelijke beschikbaarheid, kan zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 23 februari, gemaild worden naar hrm@nedpho.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact zoeken met Ronald van Gastel, personeelsadviseur, via 020 – 521 75 26.

Over nvmb

Landelijk platform voor muziekcollecties.
Dit bericht werd geplaatst in Vacatures. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.