19-5-2016 (+ ALV): Bibliotheek Almelo

PROGRAMMA
Algemene Ledenvergadering en Netwerkmiddag
donderdag 19 mei 2016
in Bibliotheek Almelo

bibliotheek_almelo

klik op de afbeelding om de gehele samenvatting te lezenklik op de afbeelding om de gehele samenvatting te lezen

10.00 – 10.30u    Inloop en koffie
10.30 – 12.30u    Algemene Ledenvergadering (AgendaJaarverslag 2015Verslag ALV 2015addendum: Bladmuziek na NBD/Biblion?)
12.30 – 13.30u    Lunch

Netwerkmiddag  ‘Collecties versus verblijfruimtes
De functie van de bibliotheek én van het bibliotheekgebouw is aan het veranderen. De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen naartoe gaat om te lenen. Het is óók een plek om te verblijven, te ontmoeten, koffie te drinken, te studeren. Om een cursus te volgen of een voorstelling bij te wonen. Lenen vindt niet meer uitsluitend plaats in de bibliotheek. Op steeds meer alternatieve locaties kunnen bibliotheekboeken worden geleend, in de supermarkt bijvoorbeeld, of in verzorgingstehuizen. Informatie is ook steeds vaker, door digitale beschikbaarheid, op iedere plek toegankelijk.
De bibliotheekvoorziening in het oosten van ons land staat deze middag in de schijnwerpers, met presentaties uit Almelo, Arnhem en Enschede. En we hebben een buitenlandse gast, Rachel Zillig van Alexander Street Press, die de database Open Music Library aan ons zal presenteren.

13.30 – 13.55u    Welkom in Bibliotheek Almelo!
Gert-Jan Sweep (directeur Bibliotheek Almelo) heet ons welkom en laat ons kennismaken met zijn bibliotheek. “De bibliotheek is allang niet meer louter een gebouw waar je naartoe gaat om boeken te lenen. Onze maatschappelijke functie is in de loop der jaren alleen maar toegenomen”, aldus Sweep in een interview in Tubantia.

13.55 – 14.00u    Bibliotheek in transitie, wat doen we met Mahler en Stravinsky?
Column door Anne Marie Roetgerink (Musidesk Rijnbrink).

14.00 – 14.45u    De (muziek)bibliotheek van nu: ik weet niet wat ik zoek
Jasper Slaghuis (bedrijfsleider Muziekbank Overijssel, Enschede) over de activiteiten die de Muziekbank naast het uitlenen van geluidsdragers en bladmuziek organiseert. Waarom zijn deze activiteiten belangrijk? Wat leveren ze concreet op? Is de Muziekbank in staat deze activiteiten met eigen middelen en mensen te organiseren? Een presentatie met succesvolle (en ook iets minder succesvolle) praktijkvoorbeelden, gevolgd door een gedachtewisseling met de zaal.

14.45 – 15.00u    Theepauze

15.00 – 15.45u    Open Music Library (presentatie in het Engels)
Rachel Zillig (sales manager Europe van Alexander Street Press, London) presenteert de Open Music Library, een vrij toegankelijke database met digitale muziekbronnen (bladmuziek, audio/video, boeken, tijdschriftartikelen). Rachel ontvangt graag feedback van (toekomstige) gebruikers. Bijgevoegd bij deze uitnodiging meer informatie over de Open Music Library en een oproep van Rachel alvast na te denken over een aantal zaken.

15.45u –    Kijkje in de bibliotheek en borrel


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?’http’:’https’;if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+”://platform.twitter.com/widgets.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,”script”,”twitter-wjs”);

Advertenties