21-4-2020 (+ ALV): Deventer

In verband met het coronavirus kan de NVMB ALV van 21 april helaas niet door gaan.
U krijgt bericht zodra er een nieuwe datum is gepland.
We houden er rekening mee dat de ALV pas in het najaar van 2020 zal zijn. Volgens de NVMB-statuten moet de ALV voor 1 juli worden gehouden.
Wij rekenen op uw begrip als de vergadering, als gevolg van deze uitzonderlijke omstandigheden, pas na 1 juli wordt gehouden.
​Wij wensen u en uw naasten veel sterkte en goede gezondheid toe.

Met vriendelijke groet, 

namens het NVMB-bestuur en de Programmacommissie
Paula Quint (voorzitter)
Nienke de Boer (secretaris)

MUZIKALE SCHATGRAVERS

Aankondiging van de Algemene Ledenvergadering en Netwerkmiddag
op dinsdag 21 april 2020
bij Musidesk Rijnbrink in Deventer

De NVMB organiseert op 21 april een Algmene ledenvergadering en netwerkmiddag in het nieuwe onderkomen van Musidesk Rijnbrink in Deventer.
Het ochtendprogramma is grotendeels gewijd aan de Algemene Ledenvergadering.

Het middagprogramma staat in teken van Muzikale schatgravers.
Twee bijzondere voordrachten deze middag die één ding gemeen hebben: het zoeken (én vinden!) van bijzondere informatie en het verspreiden van deze informatie onder een breed publiek.
Dr.ir. Cynthia Liem laat zien hoe technologie kan helpen om nieuwe muziek te ontdekken en collega Pieter Goossen vertelt over de zoektocht naar een verloren gewaande partituur.

Programma

10.00u Inloop en koffie

10.30u Algemene Ledenvergadering

12.30u Lunch

13.30u Netwerkmiddagwelkomstwoord

13.35u Verborgen schatten langs de digitale snelweg: hoe kan digitale technologie helpen om datgene te ontdekken wat ik nog niet ken?

Dankzij de snel toenemende digitalisering hebben we tegenwoordig toegang tot veel meer – en meer diverse- informatie dan in vorige decennia. Hieronder bevinden zich ook de nodige verborgen schatten, waarvan we aanvankelijk mogelijk helemaal geen weet hadden.
Hoe vinden en herkennen we zulke verborgen schatten op grotere schaal en hoe krijgen we ze bij een breder publiek onder de aandacht?
Dr. ir. Cynthia Liem bespreekt dit probleem vanuit haar ervaringen op muziekpodia, in de zoekmachinewereld en in de bibliotheekwereld.
Cynthia Liem is docent Informatica aan de TU Delft en pianist van het Magma Duo.

14.30u Theepauze

15.00u Op het puin van Robert de Roos: een Arnhemse muzikale schat herontdekt

De tweede muzikale schatgraver op deze netwerkmiddag is NVMB-lid Pieter Goossen, werkzaam bij de Gelderlandbibliotheek / Rozet, in Arnhem. In de laatste Nieuwsbrief schreef hij al over het bijzondere muziekstuk Op het puin. Dit openluchtspel werd in 1946 uitgevoerd door 500 jongeren, drie koren, de Arnhemse Orkest Vereniging en enkele acteurs, op de puinhopen van de Eusebiuskerk, en trok nationaal de aandacht. Pieter slaagde er samen met het NMI in de verloren gewaande partituur terug te vinden en is nu druk met de voorbereidingen van een nieuwe uitvoering.

15.45u Rondleiding door de muziekcollecties van Musidesk, gevolgd door borrel