De Nederlandse vereniging voor Muziekbibliotheken, muziekarchieven en muziekdocumentatiecentra (NVMB) bestaat sinds 1996 en is in de eerste plaats een platform en ontmoetingsplek voor vakgenoten die op de hoogte willen blijven van nationale en internationale ontwikkelingen in de (muziek)bibliotheekwereld.

Dat doen we door twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst te organiseren in een van de aangesloten instellingen. Op een netwerkdag geven uitgenodigde gasten presentaties over thema’s als de laatste digitale ontwikkelingen in het bibliotheekvak, een muziekinhoudelijk onderwerp of de invloed van het overheidsbeleid op de branche. Daarnaast is er altijd ruimte voor informeel collegiaal overleg.

Via onze Nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van aankomende activiteiten en de laatste ontwikkelingen. Je kunt de Nieuwsbrief ook ontvangen als je geen lid bent. Meld je aan via ons contactformulier.

De NVMB is tegelijkertijd de Nederlandse afdeling van IAML (The International Association of Music Libraries, Archives and Documentation Centres). Die aansluiting is niet alleen van belang voor internationale projecten en samenwerking, maar biedt door de vele persoonlijke contacten een laagdrempelige toegang tot wereldwijde vakkennis. De IAML organiseert jaarlijks een conferentie waarbij ca. 400 vakgenoten samenkomen.