Vacature: Registrator collecties en archieven

Ben jij die enthousiaste nauwkeurige registrator en wil jij je inzetten voor de historie van Den Haag en de beschrijving van muziekcollecties?
Hbo | Vast | Regulier | € 2878 – € 4052 | 32 uur – 36 uur
Solliciteer vóór 15 augustus

Wat ga je doen?

Als registrator collecties en archieven ben je verantwoordelijk voor het nauwkeurig beschrijven van de collecties van het Haags Gemeentearchief. De archieven liggen opgeslagen in een grote archiefinstelling waar ruim 19 kilometer aan documenten, foto’s, film, affiches, prenten en tekeningen worden beheerd en bewaard. Je beschrijft de helft van de tijd de aanwezige archieven en beeldcollecties en de andere helft van de tijd objecten in de muziekbibliotheek volgens professionele normen en standaarden. Daar hoort ook bij het onderhouden van het (geautomatiseerde) beheer- en registratiesysteem. Je zorgt er op die manier voor dat documenten goed vindbaar zijn, zowel online als in onze depots. Dit doe je in nauw overleg met je collega’s. Je komt te werken in een team van 20 medewerkers.

Wat vragen wij?

Behalve een passie voor archief en collecties, ben je geïnteresseerd in klassieke muziek en de geschiedenis van Den Haag. Je hebt oog voor detail en je gaat accuraat te werk. Je hebt ervaring met beschrijving en beheer van collecties. Je hebt kennis van de relevante aspecten van het vakgebied en je kunt deze vertalen naar de werkzaamheden. Je bent vertrouwd met het notenschrift en beschikt over elementaire muziektheoretische kennis. Je hebt ervaring met projectmatig werken. Jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend, je hebt een klantgerichte instelling en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Verder beschik je over: 

  • hbo werk- en denkniveau; 
  • diploma Reinwardt Academie of vergelijkbaar; 
  • kennis van en ervaring met beheersystemen voor archieven, beeld of bibliotheken;
  • 1-3 jaar werkervaring in het vakgebied;  
  • aantoonbare kennis op het vakgebied.

Meer informatie en sollicitatielink: zie bron

Eén reactie op “Vacature: Registrator collecties en archieven”

  1. […] de bron ga je naar de sollicitatiepagina van de opdracht of vacature…succes! Succes met […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.